søndag 11. november 2012

Landsbybesøk

I dag tok vi turen gjennom en nydelig og rolig landsby. På toppen så vi konturene av Himalayafjellene. Landsbyen hadde stort sett hvite murhus med blå dører, smale stier og små koselige tun. Her bor 75 familier. De hadde en liten privatskole øverst i landsbyen. Kuer, geiter og hunder går fritt rundt omkring her.
På denne årstiden tørker de høyet i høysåter i trærne, eller oppå taket, for å ha mat til dyra vinterstid. På takene setter de kaktusser for å holde borte de onde åndene. Her ligger også chillipepperen til tørk.
Hasjplantene vokser langs stien, og i dag fikk vi vite at vi hadde fått Hasj -Chutney på festen på onsdag....Ikke rart det var en kul fest... Yeyh :)

Nå når det nærmer seg Divali, maler de husene sine, og boner gulvene med kumøkk, blandet med leire. Alle ser ut til å være i full sving.
Vi stoppet ved et lite tun, hvor det var en del barn. Den minste jenta tok oss på føttene for å vise oss respekt. Et lite barn var bundet i et sjal til døren. Grei barnevakt det.... Damer haster forbi oss med tunge lass på hodet, både med gress og ved. Over oss svever minst 10 store ørner. Spesiell avslappende stemning her.

Etter landsbybesøket ble vi sluppet av i "sentrum" for å handle i bazarene. Det er utrolig hva de selger, og det er utrolig hva vi kjøper....😄

Om ettermiddagen var vi igjen på hjemmebesøk til noen HC-damer. Igjen blir vi minnet på hvor godt og trygt vi har det hjemme!

Grete og jeg gikk til Anita. Hun har to sønner på 13 og 12 år, mannen var ikke hjemme. De bodde i en liten "vertikal-delt hytte" med to veldig små rom. Første rommet er spiserom og soverom til Anita og mannen, og innenfor er det et bitte lite kjøkken. Guttene sov i et lite rom i nabohuset, som familien passer på. Guttene var heldigvis flinke i engelsk, så vi kunne prate litt! Vi ble servert Chai (te) og litt snacks. Appelsiner fikk vi da vi gikk, for å ta med hjem til Norge.

Da vi kom tilbake til hotellet, var det skikkelig julestemning. Lysslynger hang i vinduene og plantene var pyntet som juletre!

Kvelden ble avsluttet med en fantastisk middag (kunne minne om norsk lamme- middag) på Hotel West View. Her var det også julepyntet med lys og julestjerner i granbar over peisen! (Pynten har visst vært oppe siden i fjor jul...). Divali er liksom jul, nyttår og 17-mai på en gang. Har elementer fra alle disse feiringene som vi kjenner. Gaver ble delt ut til "vertsbarna" i kveld, til stor begeistring for små og store barn!


Ingen kommentarer: