mandag 20. juni 2016

Store øyeblikk

Livet består av store og små øyeblikk. I dag har vi opplevd et stort, da vi fikk overvære et norsk-kambodsjansk forlovelsesselskap.


To timer ut fra Phnom Penh finner vi Takeo-provinsen. Her har Sara vokst opp. I fjor møtte hun drømmeprinsen, "Løvehjerte", fra Norge, som var en del av Team Kambodsja 2015. Det gikk slik det skulle og i dag var Team Kambodsja 2016 invitert til å være gjester i forlovelsesselskapet.

Da vi ankom, var paret allerede i gang med å ta bilder, i hvit kjloe og hvit dress. De var et syn! Vi fikk tilbud om frokost i påvente av at seremonien skulle starte. I et partytelt, som stengte veien med sin plassering, fikk vi smakebiter av kambodsjansk mat og drikke.



Flere nordmenn, familie og venner, var også en del av festen, alle spente på hvordan dette skulle gå for seg. 




Da seremonien kom i gang, var paret kledd i gullfargede klær. Tradisjonelt kambodsjanske. Sara var sminket, slik tradisjonen er. To pastorer bad, leste fra Bibelen og underviste om ekteskapet (tror vi 😍). Det var ikke mye vi forstod, men vi fulgte ivrig med. En fin del av seansen var, at foreldrene til de to også ble involvert. Paret bøyde seg i ærbødighet for foreldrene sine. De overrakte gaver til hverandre og viste på denne måten, at familiene knyttes sammen.



Da seremonien nærmet seg slutten, fikk alle mulighet til å gå fram til paret og ønske dem lykke til og overrekke en symbolsk gave. Alt ble regisert, slik at den lokale fotografen fikk sine bilder, som minne om dagen.


Det hele ble avsluttet med ny bordsetting og mengder av kambodsjansk mat. Det virket som noen syntes nordmennene var småspiste, men det var det ingen grunn til. Vi spiste det vi orket og turte. 

Kambodsjanernes gjestfrihet fikk vi også et bevis på. Et ektepar spurte om vi ville være med hjem, for å se på huset deres. Vi var ikke vanskelige å be, så det ble sightseeing i gata og besøk hos ekteparet. En hyggelig gest og et spennende møte.



Denne dagen har satt spor hos oss. Et typisk stort øyeblikk.




Ingen kommentarer: