onsdag 22. juni 2016

Åpne landskap

Jeg slutter aldri å fascineres av eller nyte landskapet i Kambodsja.


Det er flatt, flatt, flatt og en liten høyde innimellom. Det er rismarker, palmer og himmel. Å reise langs veiene i dette landet, er som en reise tilbake i tid og en reise i utvklingen som har skjedd blant menneskene.



Langs veiene er det masse liv. Små barn på vei hjem fra skolen, i sine fineste klær, skoleuniformen. Mopeder suser rundt i alle retninger, til eller fra et oppdrag, med eller mot kjøreretningen, lastet til det ytterste. Lastebilene, stasjonsvognene og varebilene fullstappet av folk og varer.



Mye av aktiviteten de voksne gjør langs veiene handler om å skaffe til veie til livets opphold. Mange dyrker jorda si, noen slik det er gjort i dette landet de siste 1000 årene, noen få med håndfreser eller traktor.



Vi tilbakela strekningen Phnom Penh Kampong Chhnang i dag. 2 og en halv time langs veiene. Der møtte vi en flott gjeng med ledere, klare for å tjene under familiedagen i morgen. De hadde åpne hjerter! På et par korte timer gjorde vi klart til storinnrykket i morgen - totalt blir vi 120 stykker.


Åpent landskap, det kan være så mangt.

Ingen kommentarer: