fredag 24. juni 2016

Gi det videre

Legg grunnlag, lær det fra deg, del eierskap, gi det videre!


I dag hadde vi en nødvendig pustepause. Det ble frokost utenfor hotellet, som serverer en ellers mager utgave. Det ble bading på noen, shopping på andre og avkobling på alle. Formiddagen gikk med til å samle nye krefter.



Så, etter at klokka hadde blitt ettermiddag, satte vi oss i bussen igjen. Gjennom byen til en av forstedene, østenfor byen, langs en av innfartsårene fra Vietnam. Der finnes White Elephant Resort. Et ganske slitent hotell, men med et stort badebasseng og frodig hage.



Det betyr at vi har kommet til det såkalte Leader Workshop. Vi bruker ett døgn sammen med lederfamiliene for familieleiren, for å undervise en leirmanual vi laget i fjor høst, som et grunnalg for familieleirene i Kambodsja. 



Hvorfor skal vi arrangere leir? Hva er hensikten? Hvordan forbereder vi oss? Hva underviser vi? Hva skal barna gjøre på leir? Hvorfor er det viktig med familiemøter og familieaktiviteter? Hvordan skal vi klare å ta vare på DNAet i leirene?



Dette er store spørsmål, som kanskje er enkle for oss å svare på, men som muligens er helt nye tanker for de som bare har vært på et par leirer eller bare har hørt om leirene? 





Vi ønsker å gi det videre. Vi ønsker at andre skal ta del i visjonen. Derfor må vi legge et grunnlag. Dele. Undervise. Snakke sammen om veien videre. 

Det var en oppmerksom gruppe vi hadde foran oss. De vil ha tak i dette. De vil at familiene skal oppdage dette sammen. De vil styrke samfunnet sitt gjennom å skape sterke familier.



Å undervise på engelsk kan være en utfordrende greie. Ordene sitter litt fast og vi skulle gjerne hatt andre eller flere ord. Vi håper budskapet blir forstått likevel - at vi klarer å gi det fra oss og at de tar det videre.

NB! Vi har fått høre at det var 100 familier som gjerne ville på leir i år - kapasiteten er 50. Bare fra provinsen vi hadde Familiedag i går, er det 50 familier som vil prioritere dette. Her er det muligheter. Tar vi de?

Ingen kommentarer: