lørdag 25. juni 2016

Å begripe - å gripe - å bli grepet

Leader Workshop er over. De 4 familiene har reist hvert til sitt. Vi tilbake til basen vår. Nå kommer etterarbeidet eller etterdønningene.


Det var et veldig spesielt døgn for oss. Vi har virkelig sett teamet vårt i aksjon. Alle har bidratt på fantastisk vis. Det var 9 barn, og vi hadde nesten 1 til 1 på de som var så store og trygge, at de ikke trengte å være med foreldrene. De lekte, spilte, laget perlearmbånd og badet. Aktive barn trenger tett oppsyn, og det fikk de.


For de voksne fortsatte det med undervisning av leirmanualen. Det store spørsmålet er om intensjonen, hensikten og DNAet er forstått og grepet. I løpet av døgnet har de fått noen utfordringer, blant annet som handler om barnearbeidet på en leir og om forholdet til tid. Dette er noe som ligger i kulturen - hvordan forholder vi oss til barna våre og hvordan forholder vi oss til tider og tidspunkt? Men det er også utfordringer knyttet til økonomi og hvordan stable på beina stab og gruppeledere, for ikke å snakke om gode rutiner for forberedelser.





De kambodsjanske nøkkelpersonene kan ikke alene snu en kultur, men de kan være gode rollemodeller for sine omgivelser. Da kan ting skje - på sikt.

Disse folkene er fantastiske. De vil familieleir og de vil være med å gi det beste. De vil være med å søke etter gode løsninger, slik at de kan skape leirer også etter at vi er ute av det. Dette er imponerende!


Kambodsja begynner å begripe hva familieleir er. Ledergruppen, som nå er etablert, griper det med begge hender. Vi blir grepet av hvordan de håndterer det.


Ingen kommentarer: