torsdag 13. september 2012

Visum til India

Snart blir det tur til India :)

Å søke visum er en nødvendighet for å komme seg inn i India. Start gjerne i god tid. Ting kan ta tid - lang tid. Selve søknaden er en ganske omstendelig prosess, vær nøye, ikke slurv med detaljene.

For det første; ha et pass som har holdbarhet godt forbi ditt opphold i landet.

For det andre; ha et passbilde i den ukurante størrelsen 5 cm X 5 cm klart. Vi tok det hjemme og skrev det ut på hjemmeprinteren. Bildet skal limes på visumsøknaden. Det ble godtatt, men tenk gjerne på hvordan et passbilde bør se ut. Oppskrift her: http://www.udi.no/templates/Page.aspx?id=7253

For det tredje; fyll ut visumsøknaden nøyaktig. De godtar ikke slurv, så pass på at du ikke går på en blemme. Visumsøknaden finner du her: http://indianvisaonline.gov.in/visa/

For det fjerde; betal visumavgiften og returporto før du sender inn visumsøknaden og legg deretter ved kvittering for betalingen.

For deg femte; vent. Dette kan ta opp til flere uker. Så, en dag du minst venter det kommer det lapp i posten  om rekommandert sending. Er du heldig har du passet i hendene. Er du uheldig blir du bedt om å fylle ut visumsøknaden en gang til og da tilkommer et par hundrelapper i ny behandling av din søknad.

Denne gangen kom passet med innklistret visum etter 10 dager.

Første etappe er gjennomført. India venter på meg, eller var det omvendt?

4 kommentarer:

Merete sa...

Hei! Skal søke om visum selv, så har et par spørsmål..
Hvor er det du betaler visumavgiften og returporto?
Og sender du selve passet el. bare en kopi?
Takk! :-)

Familien Dysthe sa...

Visumavgiften og returporto (kr 550,- + 150,-) betales til TT service (9046 11 60270), før du sender passet (originalt), med kvittering på betalingen din. Husk navn, slik det står i passet, og passnummer på kvitteringen fra banken din. Pass sendes rekomandert. Etterhvert får du passet tilbake med visumet klistret inni - klar for avreise.

Anonym sa...

Hei. Vi skal søke visum nå for vår tur i mai. Vi skal inn til India 2ganger i løpet av vår tur i Asia.

Har noen spørsmål som kanskje du kan svare på:

Skal man skrive 6 under "period of Visa month"?

Når vi skal inn til India 2 ganger i løpet av turen, skal vi da skrive inn double under "No of entries"?

Takk. :)

Familien Dysthe sa...

Jeg er usikker når det er snakk om to innreiser. Har hørt om folk som har hatt problemer med å reise ut og så inn igjen, men kanskje TT service eller ambassaden kan svare på dette?