fredag 9. november 2012

Arbeidsdag på HC

Dagen i dag har vært kreativ og gøyal for de fleste av oss. Vi har jobbet sammen med HC-damene og har prøvd å lage nye modeller av smykker, kort, hekling, toving, strikking mm. Det var gøy å være med å designe nye smykker og armbånd! Vi har ideene og HC- damene kan å håndtere verktøy, smykkekjeder og små perler mm. Vi var så oppslukt at vi knapt enset at det var lunsjtid....

Også i dag var vi hele gjengen hjemme hos Lone på lunsj! For en gjestfrihet!

Litt avslapping og soling fikk vi tid til på hotellet i ettermiddag. Godt å kjenne solen varme i et bleikt norskt vinteransikt :) Vi drev også med litt forberedelser til festen vi skal ha sammen med HC-damene i morgen. De skal få hver sin gave av oss, og de ble pent pakket inn i dag.

Så var det tid for å dra på hjemmebesøk. Vi var spente alle da vi reiste avgårde! Jeg var hjemme hos Krishna i dag, sammen med Lone. Vi ble tatt kjempegodt i mot! Hun serverte vann, brus, kaffe og snacks. Når vi vet hvor lite de har å rutte med, ble det sterkt å ta imot dette! Hun bodde i en toroms "leilighet", i et lite murhus. Svogeren med familie bodde i 2 etg. Svigermoren var sjefen i tunet. Virket som en myndig dame!

Familien og naboene kom innom for å beskue besøket fra Norge. Barna sang og danset for oss. Kjente at dette var et magisk øyeblikk av de sjeldne. Å få sitte hjemme på besøk hos en flott dame, på landsbygda i India, er en opplevelse en tar vare på i hjertet!

Fikk omvisning i Krishna sitt hus og resten av nabolaget, kult! Her var forberedelsene i gang til Divali-feringen (lysfest som minner om jul hos oss). I et hus var det maling på gang, og en mann drev med oppussing av et bord. I et annet hus "bonte" de gulvet med kumøkk!!!! Yrende liv og stolte mennesker som vil vise sitt hjem. Blir rørt!
Stilig var det jo at de hadde en hvit rotte, som bodde på en hylle i veggen! Ikke akkurat den type kjæledyr jeg foretrekker....

Da det var tid for å reise, kom Krishna med et stort gresskar hun ville gi meg, og som jeg kunne ta med hjem til Norge.... Heldigvis forklarte Lone at det ikke gikk an å frakte det med seg hjem, og at hun måtte ha det selv! Gjestfriheten virker større dess mindre de har...

Kvelden ble avsluttet med kaffe, eplekake og is hos Lone. Nå har vi mange inntrykk å fordøye i dag også! Godt å bruke litt tid sammen på å bearbeide det hele!

Ingen kommentarer: