tirsdag 17. juni 2014

Gud har kontrollen

Å reise på team kan være en utfordrende greie. Det er ikke alt det går an å ha kontroll på. Etter de siste ukenes hendelser, har vi skjønt at det er like greit.

Vi kan ikke ha kontroll på om undervisningen vi forbereder passer de som skal høre på.
Vi har ikke hatt kontroll på om det var mulig å få nok familier til å melde seg på. Mange ting kan gå dit vi ikke vil, selv om vi føler vi har forberedt oss godt. De siste ukene har vi har vi også opplevd, at det er mye i husholdningen vi ikke har kontroll på.

I alt dette har vi opplevd at Gud har kontroll, og at vi må lene oss innpå ham.

Her kommer et par eksempler: I vår sa komfyren stopp. Jordfeilbryteren slo ut en, to tre og fire ganger. Snakket med noen som visste noe om slike ting. Det lønte seg ikke å reparere. Da ble det håndspåleggelse. Etterpå har komfyren kokt de potetene den skulle.



Den dagen vi skulle ha Hjertefest sa bilen stopp. Dynamoen. Det var snodig, for den var ikke så gammel. Adskillige tusener i reparasjon. Selv om garantien var overskredet, tok verkstedet hele regningen. Det var mer enn vi kunne håpe på.

I går var det på´n igjen. Skummel lyd fra bakhjulet. Sikkert en stein i bremsene. Neida. Kjørenekt hos Opel Hospital.  Bremseklosser og -skiver måtte skiftes på begge sider. Nye tusener. Da det ble tid for betalingen, fikk A´mor beskjed om at de ikke ville sende regning. De var sikkert redde for ikke å få pengene. Men, hun fikk ikke lov til å betale med kort heller. "Bare signer her," var beskjeden. Et nytt under.

Hvor mange bekreftelser på Guds kontroll må vi ha?

Denne våren har det vært flere enn vi kan telle.

Da får vi heller tåle, at det røyk ei tann, som må krones, og et sykkelkjede den siste uka. Vi vet i hvert fall, at Gud har kontrollen, også på gammel bil og våre unødvendige bekymringer.

Ingen kommentarer: