lørdag 28. juni 2014

Arbeidsfellesskap

Da vi ankom internatet, var de allerede godt i gang. Rommet, som brukes som mopedgarasje, oppholdsrom og kirke, var nå gjort om til pakkelokale. Langs veggene lå sekker med ris, hauger med salt og sukker (i kilospakninger), og utover gulvet fløt det med skolesekker, bøker og fargeblyanter, for ikke og forglemme, tannbørster og tannkremtuber.


Studentene hadde altså begynt å pakke, så vi kastet oss rundt og ble en del av arbeidsfellesskapet. Først ble skolsekken åpnet, et knippe fargeblyanter, gitt av gode folk i Norge, lagt i sekken. Deretter en fargeleggingsbibel og to skrivebøker. Etter dette var det tid for tannkremtuben og tannbørsten. Helt til slutt, en liten kosebamse, gitt av Kongparken på Ålgård. En nyttig og koselig liten hilsen.



Da de 200 skolesekkene var pakket i store striesekker, ble det gjort klart for å legge salt, sukker og ris i en større pose, sammen med en krama, som er nasonalplagget i Kambodsja. Kramaen brukes til alt fra hodeplagg til lendeklede, men også halstørkle og håndkle.

Sammen med disse tingene, skal de 200 forhåndsutvalgte familiene få et sengeteppe, til beskyttelse på kalde og våte netter.


Vi håper tingene skal komme til nytte, at det ikke er med og skaper unødvendig avhengighet, men at de kan være en hjelp for mennesker, som har det vanskelig. Vi ønsker, at vårt besøk i slummen, kan gi noen enkeltmennesker opplevelse av å bli sett, bekreftet og vist omtanke. De bli stort sett oversett, dårlig behandlet og utnyttet ellers.


Små ting gjort i kjærlighet, kan utrette mye. Det håper vi på, når vi går i slummen.

Ingen kommentarer: