onsdag 25. juni 2014

Family Camp Day One



Dag 1 av tidenes første familieleir i Kambodsja er over. Det er tydelig at dette er uvant. Men vi håper de liker det de er med på. Stemningen har i hvert fall virket upåklagelig.

Dagen startet med rigging av rød løper og registrering. Folk var ventet klokka 12. De første kom klokka 9... Det var tydelig at rød løpet var et scoop. Noen måtte gå den flere ganger. Vi velsignet dem også med såpebobler, mens de skred oppover.

Folk i Kambodsja er vant med siesta, så det ble en god pause fra lunsj til familiesamlingen. Første samling har alltid mye informasjon og praktiske ting, men det var godt å få lekt litt og vist et drama om den bortkomne sønnen, som fikk en uventet mottakelse, da han endelig fant veien hjem til Far.

Direkte fra familiesamlingen gikk vi til innendørs sporlek. Det har regnet jevnt i hele dag. Kambodsjanere er ikke vant til å leke på tvers av generasjoner, så det var en ny opplevelse for mange. Voksne og barn i samme lek var en ubetinget suksess. Kult å se killerblikket, mens jeg var målskive for ivrige svampekastere.

Voksensamlingen startet med at folk skulle presentere seg for hverandre med papptallerkner på ørene og 2 sukkerbiter som nye fortenner. Da var det stor stemning. Etterpå var det lovsang og grundig undervisning om Guds tanker for ekteskapet. Det var nytt og nyttig for folkene i salen.

Barna hadde sitt opplegg i 2 stive timer, og knapt noen tenkte en tanke på foreldrene. De fikk både undervisning fra Bibelen og utfolde seg kreativt. Vi har mange gode hjelpere, norske og kambodsjanske, som står sammen for å gjøre en god leir for de inviterte.















Ingen kommentarer: