mandag 2. juli 2012

Nattsvermere

Vi kunne godt snakket om oss selv, men ikke som nattsvermere. Vi går tidlig til sengs, for her i Kambodsja lever folk med lyset fra sola og i liten grad fra lyspæra.

Denne kvelden ble meget minnerik, på flere måter. For det første skulle vi møte Axel og Anne-Lise. De er danske misjonærer her i Siem Reap-området. For det andre skulle vi spise på en restaurant, men Sithuon var litt hemmelighetsfull, så vi visste ikke hvor.

Vi kjørte ut av sentrum og inn på smale, rødgrusete veier. Ut av bussen steg vi, og ut i en overbygd sump ble vi geleidet. Dinnertime! Det var idyllisk og flott. En av verdens fineste solnedganger ble malt for våre øyne, i det fjerne.

Samtalen med våre danske venner var veldig inspirerende. De driver pionerarbeid blant noen jordløse bønder, samt tradisjonelt kirkebyggende arbeid.

Før sola trakk seg helt tilbake kom noe av maten, ikke på bordet, men på gulvet, der vi allerede satt. Det var khmer- ost(insektsbluppe), krydder og sauser. Så kom oppdelte kyllinger, med klør og det hele, og ris.

Så kom nattsvermerne. Det ble et spetakkel uten like. Som bombefly kom de susende i kamikazelignende formasjoner ned over oss. Det var biller og teremitter, fluer og mygg omhverandre. De som er vant til slik satt som om ingenting skulle skjedd, men for oss mer skvetne ble dette i meste laget. Det ble ikke spist mye, men det ble ledd desto mer.

Det ble raskt tid for retur, og den gikk til The Night Market og The Old Market, selv om klokka ikke var mer enn 8.

Ingen kommentarer: