mandag 16. juli 2012

Dorming og snorkling

Panviman på Koh Phangan svarte i overkant til forventningene. Her er det flere små og et stort basseng. Stille og rolig, familieleiligheten passer oss perfekt. Passer for oss, som liker å lese, døse i bassenget og dorme på kanten.

H'en har hatt en time-out, med feber, så han har dormet over og under dyna, alt ettersom tempen har svingt seg.

Så stod snorklingen på programmet. En long-tail båt stod i bukta og ventet på oss. Skipperen smilte og lo. Han skulle få god grunn til det. Etter en times transportetappe, stoppet vi og skulle snorkle. Der hadde H'en fått nok, og måtte bøye seg over ripa. Med en sinnsyk fart kom dagens frokost og annet snacks den veien det hadde kommet inn. En er ikke helt ved sine fulle fem i en slik situasjon, men overraskelsen ble stor, da han fikk se hvor gørret fant veien. I vannet kom hundrevis av småfisk susende og sloss om godsakene. Rubbel og bit fant veien ned i de glupske munnene... Skipperen lo!

Snorklingen krevde litt øvelse, for oss som ikke hadde prøvd det ut før. Men det var en del å se, selv om korallene var litt grå og kjedelige. På neste sted var det enda større mangfold og vi brukte mer tid der. H'en hadde ankret opp for dagen. Skipperen lo.

Vi rakk også innom et par strender, og fikk oss noe å spise. Noen av strendene her er typiske backpacker-strender, med unge folk, som ser seg om før alvoret setter inn.

Vi ser oss om, og nyter noe helt annerledes.

Ingen kommentarer: