fredag 8. juli 2016

Hong Kong: Knekk i nakken

Folk snakker om Kongsberg-knekken. Den satt i hoftene. I dag har vi kikket på skyskrapere til vi fikk knekk i nakken.


10 millioner innbyggere. En gammel engelsk koloni er blitt kinesisk, men har sine særegenheter hengende igjen. Det var mellom disse menneskene vi beveget oss i dag. Tjukt av folk i gatene. Etter lunsj var det også fullt av biler på veiene. Det stod stille - folk, biler og den varme lufta.




Vi tok båt over til Hong Kong Island, fortsatte med buss opp til byens utkikkspunkt, The Peak. Det var et spektakulært 360 graders utsiktstårn, selvfølgelig med kjøpesenter nedover etasjene. Nå ble riktignok utsikten skjemmet av mye dis - varmen gjorde at vannet ville oppover. Men det var flott likevel.






Nede i byen igjen tok vi taxi tilbake til Kowloon, området vi bor på. Her var det kaos i gatene, med mye folk på kryss og tver. Vi fortsatte å fascineres av alle høyhusene, som strakk seg mot himmelen. Greit nok at det er høye bygninger, men de er også fullstappet med arbeidfolk i kontorene og familier i leilighetene. Det gav perspektiv. Ikke så rart det er tettpakket på bakken heller, når noen av dem beveger seg på utsiden av husene.






Shoppingen er ikke mye å skrive hjem om. Det var en nedtur med markedet vi besøkte, og deretter ble vi opptatt av å få tak i en taxi, som aldri kom. 



Kvelden ble avsluttet med lysshow fra alle høyhusene rundt havna i Hong Kong. Sammen med musikken som ble spilt, ble det en god avslutning på dagen. Og Harald ble feiret på dagen sin, med pizza og gode ord - fra hjertet.






Ingen kommentarer: