onsdag 6. juli 2016

Adjø

Det er noen ganger i livet det er vanskelig å si farvel. Å reise fra Kambodsja er en av dem.

I løpet av årets tur til Kambodsja har vi mange ganger sagt "good bye". Kanskje er det siste gangen vi møter mange av dem, kanskje er det bare 1 år tll vi sier "hei" igjen. Vi vet aldri hvem som kommer i vår vei.

På familieleiren var en slik gang. For 7 år siden møtte vi Ahm for første gang. Og 3 år senere møttes vi igjen. Plutselig i år dukket hele familien opp på leir. Det var et veldig hyggelig gjensyn. Uventet. Etter 2 døgn måtte vi ta farvel. Det var hardt.


Vi måtte også ta farvel med ledergruppa for familieleiren, med et berettiget håp om å møtes igjen om 1 år. Men, i år var det noen av lederne vi ikke møtte igjen, fordi livssituasjonen hadde forandret seg. Møtes vi neste år?



Med vennene våre er det annerledes. Bare 5 dager etter at vi har kommet hjem, står de i gården hos oss og skal være en god uke.


I dag hadde vi en følelsesladet avskjed med noen unge jenter. De var medhjelpere på familieleir i fjor og i år, og lederen deres på internatet i Siem Reap, har vi kjent i flere år. Kanskje møtes vi igjen neste år, men vi vet ikke. Plutselig skjer en endring, og de opprinnelige planene går i vasken.


Dette er en del av livet. Men fordi disse menneskene betyr så mye for oss, er det ekstra spesielt å si "ha det".

Vi får si som Roy: See you when I see you.

Ingen kommentarer: