lørdag 4. juli 2015

Family Camp Part 1

Familieleiren er ett døgn gammel. I går på denne tiden stod folk i kø foran registreringsbordene, for å finne sin plass. Ett døgn før det, ankom vi, sammen med 20 kambodsjanere, slik at vi kunne forberede.

Så langt har det vært en fest. Da vi ankom onsdag, gikk alle til verket. Vi skulle pakke sekkene, som hver familie skulle få. Registreringsbord ble ordnet, lister over hvor folk skulle sove ble klargjort og velkomstkort ble skrevet. Rommene til barnegruppene ble klargjort. Lovsangere øvde til sene kvelden. Innimellom der hadde vi fokustid. Vi oppmuntret hverandre til innsats og bad for hver arbeidsgruppe. Alle ble innsatt i tjenesten. Å være stab på leir er å være tjener.

Natten var god og søvnen tok oss fort, alikevel kom morgenen alt for tidlig...

Klokka 7 om morgenen skulle første porsjon ris ned. I Kambodsja spiser de ris 3 ganger om dagen. Tilbehøret varierer fra suppe, et kjøttstykke, en fiskehale, noen blader og gjerne en dæsj chili. Det høres kanskje enkelt og skralt ut, men noe av det smaker godt, så ingen lider nød.

Fra klokka 10 kom familiene. Noen på motorsykkel, andre i minibuss, før storinnrykket kom klokka 12. 4 busser svingte inn på området, fullstappet med forventningsfulle små og store. 

Det var god stemning under både familiemøte og familieaktiviteten. Verdien av kombinasjonen fellesskap, lek og Guds ord skal ikke undervurderes. Stemmene oppå hverandre gav bra gjenlyd i møtesalen. Etter middag var det samlinger med undervisning for både voksne og barn. De voksne fikk blant annet høre om tilgivelsens nødvendighet for et menneske og barnas verdi og betydning. Et par delte fra sin historie, og det gjorde inntrykk.

Kvelden ble avsluttet med forbønn. Folk hadde mange ulike behov og flere par delte sterke historier om  livet sitt. Dette er en velsigna plass å være.
NB! På grunn av smal internettilgang kommer oppdateringene fra familieleiren noe forsinket på plass.

Ingen kommentarer: