lørdag 4. juli 2015

Family Camp Part 2

Festen fortsatte også andre dagen av familieleiren. Fra morgen til kveld. 


Tidlig opp, sent til sengs - det er familieleir. Den andre dagen av leiren var full av opplevelser å putte i minneboksen. Ungene storkoste seg på gruppene, selv om vi ikke fikk noen bilder av det. Mange sjenerte tinte opp, og ble med på undervisningen og aktivitetene. Lederne gjorde en fantastisk jobb for at alle skulle føle seg komfortable med å være borte fra mor og far et par timer. Alle på barnegruppene fikk servert norske vafler. Det er viktig med en smak av Norge, også i den kambodsjanske fjelluften. 

Foreldrene fikk undervisning om hvordan en kan bygge et solid familiehus, med Jesus som fundament, kjærlighet, forståelse, respekt og å stole på, som pillarer. Disse holder huset oppe. På kvelden fikk de høre om hva våre røtter kan gjøre oss av godt og vondt. Mange ville bli bedt for, for det ene og det andre. Det sterkeste var ei dame som kom med 4 barn. Alle foreldreløse, men hun hadde tatt seg av dem. Mannen hennes var heller ikke snill med dem, så hun trengte all den styrken hun kunne få. Det bad vi om.


Familieaktiviteten denne dagen var lek på kambodsjansk vis. Mange nye innslag av ting som opplevdes eksotiske for oss, men de lo godt og hadde det gøy mens det stod på. Det var jo hensikten. Opplevelser og moro på tvers av generasjonene knytter gode bånd og gir gode røtter.

Sent på kvelden ble det litt tid til å planlegge siste dag av leiren. Det er ting som må ryddes av veien,  ting må oppklares og forberedes. Vi måtte også ha en runde denne dagen, om hva vi kan forvente av deltakerne og hva som må forandres av oss, for at det skal oppleves bra for deltakerne.



Ingen kommentarer: