torsdag 9. juli 2015

I kongens by

Sihanoukville er kystbyen i Kambodsja. Den er oppkalt etter gamlekongen Sihanouk, som ble konge etter at franskmennene gav opp sitt koloniherredømme her i 1953. I denne byen slikker vi sol - og regn.


I løpet av de korte dagene vi har vært her, har vi funnet lite kongelig eller noe med kongelig prakt. Dette er for det meste en turistby, og akkurat som Kep på denne årstiden, litt døsig. Men det bor flere mennesker her, og derfor er det noe mer livlig. I det såkalte downtown ligger markedet, masser av lokale butikker og en del utenlandskeide butikker. Noen restauranter og butikker er russiskeid og vi møter stadig russere på ferie her.

Vi har for det meste holdt oss i turistgata. Her spiser vi vestlig mat, etter et par uker på ris, og vi får kjøpt det vi trenger til vår hotellrilværelse. For det meste trenger vi hvile disse dagene, så rolige kvelder, en god bok, en kortstokk og hverandre er godt nok for oss. 

Dagene bruker vi ved og i bassenget. På denne årstiden kommer det en del regnbyger, så vi ligger i beredskap for rask evakuering under tak, i påvente at regnet skal hølje ned. En stor fordel med lavsesong er at standa er behagelig folketom. Det har gitt oss muligheter til lange turer på Serendipity-stranda, som ligger 20 meter fra hotellet vårt. Når det blir for fristende kaster vi oss ut i bølgene. Disse er herlige varme, og så lenge vi ikke går for langt ut, er de trygge. Vi vil ikke havne i Vietnam denne gangen...

Slaraffenliv kan også være godt i Kambodsja.

Ingen kommentarer: