lørdag 13. juni 2015

Den årlige dosen


En uke før avreise. Spenningsnivået stiger. Samtidig er det tid for den årlige dosen vaksine. Vi vil gjerne få full uttelling av årets store reise, derfor griper vi til de beskyttelsesmidlene som finnes på markedet.

Tidligere i vår var det påfyll av Tyfoid-vaksinen, mot Salmonella typhi og Salmonella paratyphi A-C. Denne fyller vi på hvert 5. år. Les mer om den her: http://nhi.no/livsstil/reisemedisin/sykdommer/tyfoid-og-paratyfoidfeber-8546.html?page=1

Men nå altså, tid for Dukoral. En pose brusepulver blandes ut i et glass vann, før en tilsetter noen dråper Dukoral (3 ml). Smaken? Som en e-stofftilsatt bringebærbrusedrikk. Virkningen? Tar unna de fleste bakteriene, som skaper magetrøbbel, hyppige do-besøk og ubehag.

Her kan du lese om slike plager og forebygging: http://nhi.no/livsstil/reisemedisin/sykdommer/turistdiare-2239.html?page=1

Det er det samme hvert år; når ungdommene kommer hjem fra sitt Zoom-In, samles vi ved kjøkkenbenken. Glassene på rad, stor konsentrasjon og nøyaktighet. Fyll vann - tøm pulver - rør rundt - dråpene med Dukoral - rør på nytt - hell innpå. 

Like sikkert som vi alle er ulike, inntas drikken på ulikt vis. Noen heller innpå, mens andre sliter mer. Det tar noen minutter før guffa er på plass. Må liksom true ned hver liten slurk.

Men nå er den på plass, beskyttelsen som skal gjøre årets teamtur til en festreise, i hvert fall med tanke på magetrøbbel. 


Men kur mot sommerfugler i magen finnes visst ikke ennå. Heldigvis :)








Ingen kommentarer: