søndag 24. mai 2015

- 2 skoleuniformer for 1 kebab

Ungdommene setter sitt eget stempel på det, har sitt språk og sine referanser. Det gir mening å si, at du får 2 skoleuniformer for 1 kebab. Selveste pinseaften satte ungdommene på Fredheim Arena i stand en flott lovsangskveld med trøkk og sterke utfordringer om å dele av det vi har å forvalte.

Over 100 unge, og noen eldre, samlet seg for å feire pinse, ha fellesskap, lovsynge og samle inn penger til 2 misjonsprosjekter. Et av prosjektene bygger skoler i Kenya, det andre, som vi kjenner godt, skal til sommeren ha godhetsaksjon i slummen i Phnom Penh, Kambodsja.

Ungdommene i miljøet på Fredheim Arena ville gjøre noe konkret, samle inn penger til noe som vistes igjen, gi noe som trengtes og monnet. Forslaget om å gi skoleuniformer til barna i slummen i Phnom Penh og skolebygg i en landsby i Kenya, ble vel mottatt, og ungdommene satte igang.

Fyldig band, lys, røyk og god stemning i salen. Alt lå til rette for å ære Han som æres bør. Etter en god bolk lovsang, ble det informert om prosjektene. Det var tydelig, at det hjertet var fullt av talte munnen. De 4 som delte fra prosjektene snakket med iver og engasjement. Hjertet var satt i brann for noe større enn dem selv.

Som en utfordring til oss i salen, kom tydelig tale om prioritering, og investering kontra forbruk. Både i Kenya og Kambodsja er det i teorien gratis å gå på skole, men elevene må selv holde skoleuniform og skolemateriell. Derfor står mange uten utdanning, de har ingen ting å kjøpe utstyret for.

Å investere i andres utdannelse, istedet for å kjøre på med eget forbruk, var tydeligvis noe som traff folk i salen, for det endte opp med et godt tilskudd til skolebygg i Kenya og mange skoleuniformer i Kambodsja.

Det skjer noe, når hjertet blir utvidet til å tenke på mer enn kebab.





Ingen kommentarer: