lørdag 27. juni 2015

Helt rått

I dag har vi deltatt på Godhetsaksjon i et slumområde. Det holdt på å bli vått, men ble helt rått.


Noen av oss var nervøse, noen gledet seg og alle var forventningsfulle. Vi skulle møte 500 mennesker, som alle bor i en slum, de kommer fra 3 ulike områder.

Det bygget opp til regnvær. Langs veien så vi parasoller bli tatt inn, vinden tok skikkelig tak og noen dråper laget flekker på t-skjortene. Ei skikkelig regnbyge kunne ødelegge hele opplegget. Kambodsjanere liker ikke å være ute i regnvær. Det er ikke behagelig å sitte på rått underlag. Vi måtte be om godt og tjenlig vær.

Regndråpene kom og gikk. Betongplattingen, unger og voksne skulle sitte på, ble ikke skikkelig våt, bare dråper. 250 barn og 250 voksne fikk stempel på hånda i det de leverte inn billetten de hadde fått på forhånd - de mest trengende. Det var så mange at vi måtte ha delt samling, en for voksne og en for barn.



Møtene inneholdt sang og drama fra norske og kambodsjanske ungdommer, en undervisning om Guds kjærlighet og sangleker for barna. Til sist var det tid for utdeling av pose med matvarer til voksne, mens barna fikk en pose med en skoleuniform, og t-skjorte og kosebamse fra Kongeparken.

Det utspant seg noen magiske øyeblikk i forbindelse med denne utdelingen. Noen blikk kan ikke beskrives med ord, noen følelser kan ikke beskrives med bilder. Ubeskrivelig.



Vi hadde tatt med oss en gave til menigheten i slummen også - 2 vaskemaskiner. Disse skal gi 2 damer inntektsgivende arbeid i tiden framover. Før kunne disse to vaske og klargjøre 10 kilo klær om dagen. Fra nå av tar det 2 timer å vaske 10-12 kilo klær, som kan henges til tørk og strykes, før kundene kan få dem i retur. Dette håper vi skal være en gave som kan glede lenge.


Etter at vi fikk revet oss vekk fra mylderet, gikk vi en runde i slummen sammen med pastor Sokha og kona. De fortalte om arbeidet sitt, om relasjonene de brukte tid på blant de fattigste og at håpet på tydelig veivisning for framtiden.

Dagen i slummen ble en rå dag, som berørte oss. 

NB! Alt som ble gitt bort denne dagen, kom fra det som ble samlet inn på Hjertefesten i april, Lovsangskonserten i pinsen, i tillegg til gavene fra Kongeparken på Ålgård. En hjertelig takk til alle som har bidratt. Dere har i dag betydd en forskjell i 500 mennesker sitt liv.

1 kommentar:

Maria (Pilar) sa...

Fantastisk arbeid dere gjør!!
Stor klem til hver av dere!!