torsdag 25. juni 2015

Highlight: Family Day


Teamturens første høydepunkt har kommet til en ende. For, familiedagen ble virkelig et høydepunkt.

Før vi reiste var vi forespeilt, at det fort kunne komme 100 stykker, så sank tallet til ca 70. Da vi kom i dag var det vel omtrent 50 mennesker tilstede. Men, antallet ble raskt glemt da vi kom igang. Det var heller ikke mange familier med alle medlemmene tilstede. Det var flere bestemødre som kom med barnebarna, og etter hvert som dagen skred fram, kom flere barn fra landsbyen sigende, og de ville gjerne være med på familiedag.

En time på overtid startet vi med familiesamling. Kambodsjanerne er ikke veldig nøye med klokka, men kommer når de er klare. Temaet for dagen var A new beginning, og alle fikk i løpet av dagen undervisning og utfordringer til å gjøre endringer, som får varig betydning. 


Etter en pause med søte kaker, gikk barna til sitt opplegg og de voksne til sitt. Barna fikk høre om faren  som ventet på at sønnen hans skulle komme hjem. De voksne fikk undervisning om hvilke verdier en kristen familie kan bygges på og ansvaret foreldre har for barna sine. Ikke alt er like selvfølgelig, verken i Kambodsja eller Norge.


Lunsjen var en lang buffet, med ulike retter kombinert med ris. Folk spiste godt og hjertelig - vi spiste vi også.

Dagen suste videre, noen suste hjem, og vi så de aldri igjen. Siestaen er viktig for kambodsjaneren. Opplegget fortsatte med sporlek - family game. Familiene ble sendt ut for å gjøre mange ulike aktiviteter sammen, som et team. Da ble det fart i sakene. Mange koste seg, sprang og hjalp hverandre. Det var skikkelig gøy, innad i familien eller på tvers av generasjonene. Brede smil og svette ansikter.


Da dagen gikk mot slutten, hadde vi familiesamling. Stikkordet var tilgivelse. Hva godt kan tilgivelse føre til? En av fruktene er i hvert fall, at vi som familie kan få starte på nytt. Til slutt stilte alle seg under fallskjermen, som et bilde på beskyttelse, velsignelse og sterke familiebånd.


Dagen skal nok fortsatt fordøyes, men teamet vårt er i det store og hele fornøyde. Er høydepunkt.

Ingen kommentarer: