mandag 29. juni 2015

Markedsdag

Phnom Penh er fortsatt en by for markeder, selv om det stadig popper opp kjøpesentre rundt omkring i byen.


I dag var det fri på formiddagen igjen. Det gjorde godt, etter en lang dag i går. Noen av oss benyttet den til å besøke noen markeder, for å gjøre noen knallkjøp. Vi har før vært på Det russiske markedet, så i dag var det tid for Sentralmarkedet og et veldig lokalt marked. 


Det er et facsinerende skue å besøke et marked i Phnom Penh. Og luktene er minst like mangeartede. Side om side selges rått kjøtt, som henger i solsteiken, og klær og husholdningsartikler. Det er en salig blanding. Det er også interessant å se at midt mellom biffer og pølser og skinkesteiker, der sitter selgerkona med beina i kryss på bordet. Her skulle Mattilsynet vært. 


Det bugner ellers av merkevarer til utrolige priser, men pass på; noen ganger overstiger markedsprisen norske prisen med en haug. Da er det til å prute. Det er en lek disse folkene elsker å bedrive. Før du vet ordet av det, har prisen sunket med 50%. Er du god, tålmodig og utholdende, kan du få den flotteste tingen til langt under minstepris - tror du.

Uansett er det en opplevelse å ta med seg hjem i sekken, særlig hvis du fikk sekken billig.


Ingen kommentarer: