fredag 4. juli 2014

Stone face

I dag har det vært stein opp og i mente. Vi har besøkt de 3 viktigste templene fra Angkor-tiden, en periode som varte fra 800-tallet til 1200-tallet. Teamet gjorde det unna på noen kjappe formiddagstimer.



Vi startet med det største, Angkor Wat. Dette er et storslått tempel med sine lotusblomster på toppen, selvfølgelig i stein. En kan nesten gå seg vil her, i hvert fall miste dem en går sammen med. Det gjorde vi i dag, men vi fant hverandre igjen. Puhh. Tempelet skal visstnok ha blitt bygd på 37 år, imponerende, når en tenker på størrelsen. Veggene er dekorerte med utskjæringer i steinen, som forteller krigshistorier fra tider før tempelet ble bygd.



Etterpå suste vi videre til Bayon-tempelet. Det er tempelet med de kjente steinansiktene. Det var steikende hett innimellom tårnene. Ikke et vindpust. Aniktene fortsatte å trekke på smilebåndene etter at vi hadde gått. Det var en spesiell opplevelse å gå der.



Vi avsluttet tempelsafarien med Tomb Rider-tempelet, Ta Prom. Her vokser det tidvis grove røtter mellom tempelmurene, og ikke minst over. Det er fascinerende å se hvordan naturen tar tilbake det som er blitt forstyrret. 



Å besøke 3 slike templer på rekke og rad kan føles som; har du sett ett, så har du sett alle. Men de er også særegne, på hver sin måte, så det er kjekt å få med seg disse på en dag.

Etter safarien var det tid for lunsj, og vi ble vitne til dagens regnskyll. Vi var heldigvis under tak, for det var ei skikkelig byge.


Ingen kommentarer: