lørdag 5. juli 2014

Regntid

I Kambodsja er det regntid fra midten av juni til november. Noen ganger plasker det ned i mengder ukjent for oss nordboere.

På vei "hjem" til hotellet fikk vi virkelig erfare asiatisk regnvær til det fulle. Heldigvis var vi innendørs da det hele satte igang. Det plasket ned i store mengder på en gang. Nesten umiddelbart ble gatene fylt og overfylt av vann.


Phnom Penh er så flatt at vannet ikke renner noen steder og rørsystemet, som skal ta seg av regnvannet er sikkert dårlig utbygd. Så da blir det oversvømmelse.

Vi fant ut at vi ikke kunne stå inne i butikken vi var i lengre, og beveget oss mot bussen. 1, 2 og 3 skritt, vått gjennom klærne. Vann til oppå leggen. I trafikken var det kaos. Noen kom skyvende på en bil, mopeder kom kjørende med vann godt over motoren. I bussen vår flommet vannet inn døra, men fordi det var et par trinn opp, kom det ikke lenger.


I et veikryss strevde en mann med å få med seg mopeden, som hadde veltet. Andre lekte i vannet. Noe urent fløt opp fra noen kommelokk. På et øyeblikk ble det untakstilstand.

Etter en times tid tok regnet slutt, og en times tid senere, var alt ved det normale. Vi fascineres, kambodsjanerne tar hverdagen fort tilbake.


Ingen kommentarer: