tirsdag 15. juli 2014

Refleksjon: Inntrykkene

Turen vår er kommet til siste etappe eller siste vers, om du vil. Vi er i Bangkok. Dagene i Laos skulle brukes til avkobling og evaluering for oss selv. Begge deler har skjedd. Gode dager, ettertanke og varme relasjoner.



Som en del av siste etappe, er det naturlig at en begynner å formulere ord for det som har skjedd de siste ukene. Det har vært mer enn å ligge på ryggen å se på sola, andre inntrykk, andre hensikter.

Her kommer en oppsummering av noe av det vi har sett, gjort og vært med på:

#1 Familieleiren: Det var en utrolig stor opplevelse. 145 mennesker samlet til noe som var helt nytt for oss alle. Det var noe med fellesskapet, enheten, gudsnærværet. Undervisningen som ble gitt var unik, aktivitetene for familiene slo an, den siste kvelden var spesiell og ungdommenes ståpåvilje for å lage et godt opplegg for barna var helt utrolig. For H'en vil opplevelsen av å være med å forene det ene paret, stå igjen som noe utenom det vanlige. Smilene, gleden og ønsket om å ha leir neste år, legger seg bare oppå alt det andre.


#2 Slummen: Vi har ikke nevnt det før, men 40 enkeltpersoner åpnet hjertet sitt for Jesus den ettermiddagen i slummen. De kom fram, store og små, berørt av det de hadde fått høre om Guds kjærlighet, som er for alle. Pastoren i den lille menigheten lovet å følge alle opp, etter at vi hadde reist derfra. De har et godt system for det - 1 følger opp 5. Det var også sterkt å se ungdommene våre spille dramastykket "Everything". Det gjorde inntrykk på alle som så på. Hjertet vrenger seg, når en ser hvordan folk lever, overlever og lengter etter noe bedre. Hvordan kan vi bidra til utvikling? Det vi hadde med av ting og tang kommer til nytte, men vil en dag ta slutt. Det de 40 fikk oppleve, vil bo i hjertet deres og vokse resten av livet.


#3 Studentene: Dagen sammen med studentene skal få plass i hjertet vårt. De gir av seg selv og er veldig interessert i kontakt med andre. De inkluderer og lar seg inkludere. Flere responderte på budskapet de fikk om å unngå å sammenligne seg med andre, og at de er "Same same - but different". Disse studentene er History Makers, en glede å være sammen med.


#4 Daughters of Cambodia: Som før skrevet, er vi veldig imponert av det vi ser gjøres for å redde trafficking-ofre ut av håpløsheten. Disse gjør det på en helhetlig måte, og en måte som holder i lengden. Opplæringssenteret og kafeen, butikken og spa-avdelingen fikk besøk fra oss - til glede for oss alle, forhåpentligvis.


#5 Lysom og Sithuon: Disse to er blitt våre to gode venner. De er yngre enn oss, men vi har gjensidig glede av hverandre, og jobber godt sammen. Begge 2 har jobbet hardt for å få til både familieleir og godhet i slummen. Mens vi var i Kambodsja, var de også vårt vertskap. Vi er enormt takknemlige for begge, sammen med deres 2 flotte gutter.


#6 Teamet: Vi har også før nevnt den store betydningen det er å ha et team som fungerer. Det har vært en glede også denne gangen å ha folk på teamet, som tar ansvar og utfører det de har tatt på seg. Hele teamet er avhengig av det. Denne gangen var teamet 2 familier og 2 til. Vi var 10 som jobbet og hadde det gøy sammen, mot det felles målet.


Det kunne vært mange flere #, men her settes en strek ---------. Tiden framover skal brukes til å evaluere videre og legge nye planer for nye eventyr. Vi ønsker å gå der stemmen i hjertet fører oss.


Ingen kommentarer: