mandag 25. juni 2012

Kambodsjas svar på Vestre Toten

Vi er i Prey Veng-provinsen, på grensen til Vietnam. I denne provinsen er det et distrikt som heter Preah Sdach. Dette distriktet har over 1000 landsbyer, og i dag har vi vært i en av dem. Fra selveste sentrum i distriktet kjørte vi mopeder i en time. Starten var fin. Asfalt. Men så svingte vi av fra hovedveien og ut på en humpete sti, og der skulle vi svinge oss bortover i en halv times tid.

Grunnen til at veiene var så dårlige, var at her er de veiløse nesten halve året. Nesten som i Vestre Toten :) Men det er flere likheter. For på denne veien er det mange kryss, og jammen er det slik at du ender opp på samme sted , uansett hvilken vei du tar. Vestre Toten.

I landsbyen hadde doktoren helseundervisning. Vi andre deltok på drama om hvordan diare smitter. Det var visst gjenkjennelig stoff. Etterpå var det helsesjekk og utdeleing av klortabletter til vannet og vår egenkomponerte hygienepose: tannkrem, tannkost, såpe, sjampo og lusekam.

Barna lot seg fascinere av ballonger, såpebobler og hvitinger. Vi lot oss fascinere av gode volleyballspillere, flotte folk og kontakten vi oppnådde.

På hjemveien satt vi bakpå mopedene og nøt landskapet, varmen og gleden over å få være her. Dette er blessing!

Ingen kommentarer: