tirsdag 26. juni 2012

Helseundervisning i Prey Veng

I dag har vi besøkt 2 landsbyer. De ligger avsides. Langt fra hovedveien, men det virker det som det meste gjør her nede. Mange landsbyer ble passert.

Vel framme ved den første, ventet en hel landsby på oss. I hvert fall virket det slik. Vi ble vist opp på øvresalen, som er boligen til en familie. Utrolig enkel innredning, men hjerterom var det der. Det måtte være over 100 mennesker der inne. Godt gulvet holdt. Det bestod av tynne bambuspinner, tett i tett.

Undervisningen gikk bra. Pat snakket engelsk og Sithuon oversatte. Vi spilte vårt drama, om familien som får diare pga dårlig hygiene. Det stod godt til.

Etterpå var det kø av folk som trengte litt ettersyn. Det var sår hud, såre øyne og sår på føttene. Det viste seg at mye av det kom fra heller dårlig omgang med sprøytemidler. Vi har sett det flere ganger i løpet av disse dagene; en mann går i åkeren og sprøyter, uten sko, uten munnbind og trolig med sprøytemiddel som ikke hadde vært godkjent i Norge.

Barna ble underholdt av tålmodige ungdommer i begge landsbyene. A'en fikk dessuten testet volleyballferdighetne. Det var hett!

Inntrykkene er mange, de vil sikkert sette spor både i våre hjerter og på denne siden i dagene som følger.

1 kommentar:

Linda og Kjell Inge sa...

Det høres så spennende ut!!:) mamma og pappa til Rebekka følger ivrig med på bloggen hver dag. Guds velsignelse over jenta vår og hele teamet!! Klem:)