torsdag 28. juni 2012

Historisk dag i Phnom Penh

Dette har vært dagen for historie, og den er ikke bare av den gode sorten. Vi hadde fått med oss Dara til å guide oss gjennom dagen, og han klarte det meget godt.

Vi startet rundturen på Killing Fields, som bare er en av flere hundre lignende områder med massegraver i Kambodsja. Choeung Ek, som er det egentlige navnet, ligger en halv times kjøretur ut av byen og består av massegraver, beskrivelser av bestialske hendelser og en stupa, fyllt opp med hodeskaller. Det er en fredelig plass og en plass for ettertanke.

Da vi etterpå kom til Tuol Sleng, skolen som ble brukt av Røde Khmer til fengsel, ble inntrykkene enda sterkere. Bildene av ofrene, som stirrer mot deg, mens du rolig beveger deg rundt er sterk kost. De originale torturredskapene står der til skrekk og advarsel. Fantasien setter fart, og stopper ikke før du er midt i byen, på vei til neste severdighet.

Etter en bedre buffetlunsj, handlet det om det kongelige palass. Her er det mye stæsj. Gull og røkelse, tempel med sølvgulv og tronsal med prismelysekroner. Det vat hett, det var mange vietnamesere og vi hadde fått inn så mange inntrykk, at vi var klare for bassenget på Goldiana.

Kvelden ble avsluttet med KFC og teamsamling på rommet. Vi har mye å være takknemlige for etter en slik dag.

Ingen kommentarer: