tirsdag 3. april 2012

Vårrulling

For noen dager siden freste det godt i gryta hennar mor. I lengre tid har vi ønsket å lære å lage vårruller. Men, det er ikke alltid det passer å lære seg nye ting, og det er ikke alltid en har verken de rette ingrediensene eller læremestrene for hånden. Men nå...

Forslaget kom fra vår nye venninne fra Kambodsja, eller Vennesla, om du vil. Hun kunne kunsten og hun visste hva som skulle til av ingredienser og håndlag. Det var kjøttdeig og gulrøtter og mere til, samt rispapir og frityrolje.

Det var bretting og rulling av ruller, med godt fyll inni. Det boblet godt i gryta. K'en elsket å se og lære. Han kan godt tenke seg å korke kunnskapen om produksjon av vårruller, ved å lage en ny ladning.

For kjøkkenskriveren kom minnene om Khmer Surin, vår favorittrestaurant i Phnom Penh veldig sterkt.

"Eg bare elske disse dagene."

Ingen kommentarer: