torsdag 5. april 2012

Bønner gir brønner

Det er så praktisk. Rekk hendene mot himmelen eller knepp dem sammen. Bønn!

Vår nye venn fra Kambodsja kunne fortelle sterke historier om å hjelpe sitt hjemland med det de trenger aller mest - skoler, helsestasjoner og brønner. Han kunne fortelle at han selv ikke hadde de store planer for disse tingene, men plutselig lå mulighetene foran ham. Han fikk et spørsmål, han hadde en drøm, han fikk noen penger.

Det er krevende å stå i en slik tjeneste. Det krever bønn og arbeid, som han selv sier, det handler om kunnskap og vennskap. Han bruker sin kunnskap og sine vennskap, han ber og arbeider. Slik blir det resultater av.

Det har blitt 4 skoler og 1 helsestasjon, men også et større antall brønner, der folk har vært uten gode vannkilder i årevis. En gang ble det også penger til overs i et større byggeprosjekt, slik at han kunne bygge brønn. Andre ganger strakk pengene til, slik at det ble flere brønner en først tenkt. Amazing.

I Norkirken sist søndag ble det også en brønn. Folk som hadde hørt ham, ble betatt av det de hørte, og gav så det svei. Meldingen kom få dager etterpå: Nå blir det brønn i Takeo-provinsen.

Bønner hadde gitt brønner.

Ingen kommentarer: