tirsdag 24. april 2012

Overbevist undervisning

Det handler mye om undervisning for tiden. Vi henter opp igjen, vi redigerer, vi skriver nytt og vi plukker til oss gode ord, bilder, illustrasjoner og annet som kan være nyttig for tilhørerne.

Helseundervisningen har vi ikke jobbet så mye med denne gangen. Den tar Doktor Pat seg av. Hun har erfaring med slik og kjenner til emnene det er viktig å dele. Det blir daglig hygiene. Det blir hvordan og hvorfor en bør vaske seg etter å ha vært på do. Det blir noe om tannpuss. Det blir gode råd om hva en kan gjøre når diareen herjer. Det blir litt om sårstell. Dessuten blir det nok noe praktisk sårstell for de som behersker dette. Legen og sykepleierne kan veilede og hjelpe folkene i landsbyen. Faktisk er vi også invitert på hjemmebesøk også.

Vi skal undervise søndagsskoleledere denne gangen også. De skal få høre hvorfor det er så viktig å drive søndagsskole. Hvordan skal vi tenke om barna? Hva slags verdi har de? Når barna kommer på søndagsskole skal de ha det gøy, de skal få undervisning som er tilpasset dem. Barna skal få oppleve kreativ undervisning, de skal få være trygge, både fysisk, følelsesmessig og åndelig. Barna er målet for det som skjer på søndagsskolen, ikke de voksne. Barna skal få kjenne at de er elsket - først av Gud og så av mennesker. Det blir også viktig å løfte lederne opp. De skal få kjenne at de er viktige. De skal hedres og Gud æres :)

På LovedPartyet med ca 40 studenter, skal vi gi de de 5 kjærlighetsspråkene. De skal få finne ut noe om seg selv og de skal få oppleve at noen elsker dem. Sammen med studentene skal vi leke mye, vise godhet og dele av kjærligheten vi selv har fått oppleve. De skal få kjenne etter om de helst vil la seg elske gjennom Words of Affirmation, Gifts, Acts of Service, Physical Touch eller Quality Time. De skal også få teste ut å vise kjærlighet til noen andre, kanskje på et kjærlighetsspråk de ikke behersker så godt selv. Dette blir spennende!

Ungdommene skal snart igang med å forberede aktiviteter de skal ha sammen med noen ungdommer i en landsby. Det blir volleyball og fotball og delt vitnesbyrd. Hensikten er å knytte kontakter mellom ulike ungdommer i landsbyen. Vi håper vi kan oppnå en slik kontakt, at Guds kjærlighet kan nå dem. For oss er dette noe nytt. Her skal vi gå på vannet. Heldigvis går vi ikke alene.

Det er godt når ting begynner å falle på plass. Programmet former seg og ansvarsfordelingen nærmer seg. Stadig jobber vi med å bygge teamet. Vi skal stå fram som en enhet!

Ingen kommentarer: