fredag 20. april 2012

Kortfilm om misjonsteam

Vi skal på skjerm. På sommerstevnet Sommer i Sør i Grimstad ville de fylle en hel kveld med Kambodsja og vi ble spurt om vi kunne delta med et innslag. Ja, det kunne vi for så vidt, men problemet er at vi da er på plass i "det varme smilets land".

Noe av det kjekkeste vi gjør, er å fortelle om Kambodsja. Vi vil gjerne dele noe av Kambodsjas historie og håp, til de som ennå ikke har vært der. Vi vil formidle et engasjement og dele en brann.

Så når spørsmålet kom, om vi kunne fortelle om vårt engasjement og om korttidsmisjon, så var det med litt tungt hjerte vi måtte si: Da er vi i Phnom Penh.

Kunne vi dele det på en annen måte? Ja, det skulle gå. Vi lager en film! Men hjemmesnekret film i Movie Maker, med handycam og egne bilder slår kanskje ikke helt an. Så da kunne gode råd blitt dyre.

Igjen opplevde vi en fantastisk raushet. Fredheim Forsamling sitt medieteam kunne stille opp, uten å ta en krone for det. De trengte et filmoppdrag, for å lære opp noen nye ungdommer i filming og redigering, så det skulle gå bra. Og når det i tillegg skulle dreie seg om misjon, så var saken klar for dem. Slik ble det.


Filming en onsdag og redigering neste. Det er bare det, at redigering tar veeeeldig lang tid. Så nå er planen at filmen skal være ferdig til 1.juni. Med skikkelig intro, god lyd, musikk, tekst og flott bakgrunn.

Varme lamper, proffe kameraer, green screen, stereolyd og klapper. Hele familien stilte til filming. Alle 5 har noe på hjertet i forhold til Kambodsja, men det var vanskelig å vite hva en skulle dele.
Når filmen blir ferdig, så vil den handle om å være på team, om hva misjon er blitt for oss, om hva Kambodsjas behov kan være og hvordan det er å reise på team som familie.

Det var veldig spennende for oss å få være med på dette. Vi lærte mye om hvor krevende det er å lage film og om hvor utrolig tålmodige ungdommer kan være når det står på.

Tusen takk til
den fantastiske gjengen på Fredheim :)




Ingen kommentarer: