tirsdag 21. juli 2009

Tur til Halong Bay



Det startet med usikkerhet rundt avreisen. A-ene vaare skulle ligge feberhete igjen paa hotellet, mens resten av reisefoelget skulle ta den tre timer lange turen til Halong Bay, for aa vaere ombord paa en baat i fire timer. Dessuten; regnet hoeljet ned.




Motivasjonen var laber, men dette var noe vi hadde bestilt og hadde sett fram til, dessuten var det ikke noen loesning aa bruke dagen paa hoterommet heller. De syke burde faa fred.





Foerst da vi gikk av bussen sluttet det aa regne. Sola oensket aa trenge gjennom. Med lettere humoer gikk vi ombord paa junkeren; nummer 34. Baaten hadde 7 lugarer og var en triktig flott baat. Ombord var vi kun sammen med mannskapet, 2 guider og 1 engelsk ektepar fra London.





Aa komme til Halong Bay var en nytelse for oeyet. Flotte fjellformasjoner "tilfeldig" plassert i havet og hundrevis av turistbaater paa samme oppdrag som oss. Etter en halvtimes tur stoppet vi for en tur inn i en dryppsteinsgrotte. Grotta var flott lyssatt og var virkelig en stor opplevelse.





Vel tilbake paa baaten ventet middagen. 7 retter, mest fra havet. For oss som ikke har vaert paa magne fine middager var dette stort. Krabbe, reker, vaarruller, pommes frites, blekksprut, fisk og ananas til dessert.





Sola fortsatte aa varme, og vi foelte oss heldige som fikk se alt dette, uten dis. Saa i etterkant; dette var verdt turen og de som laa i senga hadde hatt behov for en rolig dag under dyna.





So long - Ha Long.

Ingen kommentarer: