torsdag 9. juli 2009

Bursdag i Phnom Penh



Vi er kommet til Siem Reap og vi har det bra. Bare et lite tilbakeblikk paa noen innholdsrike dager i Phnom Penh.






Tirsdag 7.juli hadde A-en bursdag. Aa feire bursdag i utlendighet kan vaere en utfordring, men denne gangen oensket vi aa gjoere noe godt ut av det. Saa da ble han filmet av en av TV-stasjonene i Kambodsja, sammen med byens guvernoer. Anledningen var at Kambodsja feiret 1 aars dagen for at templene i Preah Viear ble satt paa Unescos verdensarvliste.






Deretter ble det litt shopping, foer hoeydepunktet: Baattur paa Tonle Sap. Dette skjedde sammen resten av teamet, familiet til Sithuon og familien Koeker. Gavene bestod av tennis rackert, musikk og t-skjorter. Tror han koste seg.






Fru A og H'en har ellers hatt en runde i Kambodsjas tragiske historie gjennom aa besoeke S-21 fengslet Toul Sleng. Det er vanvittig aa se hvor onde mennesker kan bli. Men naa er det igang en prosess for aa faa straffet de som stod bak det hele.

Men naa er vi altsaa i Siem Reap, en by preget av turisme, men ogsaa fattigdom. Den har vi sett paa ved aa besoeke arbeidet til Ole Martin Mydland fra Hauge i Dalane. Dette satte ogsaa sin spor i oss.






I morgen er det Angkor Wat, templer som er ca 1000 aar gamle.






Formen er fortsatt god, med unntak av at at fru A hadde et trappefall her om dagen, som gav smerter i hoeyre skulder. Satser paa at kuren med Voltaren tar det hele.

Ingen kommentarer: