lørdag 11. juli 2009

Tomb Raiders in Ankor Wat, Siem Reap

Vi sitter paa flyplassen i Siem Reap og venter paa flyet til Danang, Vietnam. Flyet vi skulle tatt ble kanselert, saa naa har vi nettopp inntatt en gratis lunsj, spandert av Vietnam Airlines :)

I gaar gikk vi, ikke fra hytte til hytte, men fra tempel til tempel i det som er kjent som Angkor Wat. Det viste seg at Angkor Wat er ett av en hel haug flotte templer i dette omraadet, nord i Kambodsja. Alle er fra perioden 900 til 1200 e.Kr.

Ved det foerste templet Bayon fikk vi oss en tur paa elefantryggen rundt templet. Dette var kjekt for store og smaa. Inne var det mange steinansikter, store og vakre.

Neste tempel, Ta Prohm, er kjent for store traer som har vokst over og gjennom ruinene. Her ble filmen Tomb Raider spilt inn i aar 2000, med Angelina Jolie i hovedrollen.

Tempel nummer tre laa en halvtimes kjoering unna de andre. Dette var et lite, men utrolig flott tempel, Bantay Srei, med mye flott kunst paa veggene. Dette var et tempel til aere for hinduguden Shiva.

Da vi egentlig var troette og helt utsvettet, kom vi til hoeydepunktet, Angkor Wat. Dette er det stoerste og mest kjente av templene. Det var gedigent og majestetisk. Vi hadde oss en runde inne i steinmassene og avsluttet med aa ta bilder utenfor, med de tre taarnene i bakgrunnen. Naa har vi endelig vaert der!

Dagen ble avsluttet med et bad og KFC, kylling i fett.

Ingen kommentarer: