søndag 19. juli 2009

Kuler og krutt i Hanoi

I dag her vi hatt sightseeing i Hanoi - en halv dag. Det handlet for det meste om Ho Chi Minh og Vietnam-krigen, eller krigen mot USA, som de sier her. I dag, soendag, stod tusenvis i lange rekker for aa komme inn i mausoleet til Ho Chi Minh. Han er landets store helt, kommunismens grunnlegger her og leder for revolusjonen. Denne karen, som doede foer krigen mot USA var over, ligger slik at folk kan gaa forbi ham og hedre ham. Vi saa ikke ham, men vi saa huset han bodde i. Etterpaa saa vi museet for krigen og noen trofeer de har samlet fra amerikanerne: fly, helikoptre og kanoner. Interessant aa se.








Etter runden i byen skulle vi finne intrumentbutikken paa egenhaand, for om mulig kjoepe fiolin til M-en. Vi fant den lett, men det lot ikke til at de i butikken visste hva en fiolin var, saa det ble med ergrelsen. At det gaar an!




Vi avsluttet dagen med vanndokketeater. Vi satt og foelte at vi var i Oesten, og det er visst rett. Dette var interessant, selv om vi ikke skjoente spraaket og det var noe fremmedartet for oss. Naa gaar det mot kveldsro og i morgen blir det Halong Bay.

Ingen kommentarer: