fredag 19. juni 2009

Health care


Med en gang vi lander i Phnom Penh, lørdag 27., setter vi kursen mot Prey Veng, en provins sørøst i Kambodsja. Vi skal krysse Mekongelva og ende i en landsby, som heter Preah Sdach (du kan jo øve på uttalen (: ) Etter å ha undervist menigheten i Preah Sdach i søndagsskolearbeid og overnattet, skal vi på mopedtur. Denne skal ta oss 3 kvarter ut på landet, gjennom Kambodsjas flate rismarker.


Så, i Prey Toap skal vi besøke en skole. Her skal vi undervise i hygiene og ernæring. Vi er fortsatt usikre på hvor nivået ligger med hensyn til kunnskapen deres, men vi tror dette kan være nyttig for dem. Elevene vil også få utdelt tannkrem, tannbørste, såpe og lusekam. Det kan være bra å gjøre undervisningen så praktisk som mulig.


Etter skoledagen skal vi møte voksne i denne landsbyen. De skal også få en dose undervisning i hygiene og ernæring. Når vi skal undervise, skal vi bruke noen laminerte illustrasjonener, for om mulig gjøre undervisningen enda tydeligere.
Vi ønsker å dele av det vi har, men vi ønsker ikke å formidle at de ikke har noe eller ikke gjør noe rett. Vi går for gull, ved å opprette god kontakt og forståelse.


Ingen kommentarer: