lørdag 20. juni 2009

Besøk fra Chhuk, Kambodsja


I dag hadde vi et spennende besøk: Pastoren fra Chhuk. Da han var liten, ble han overlatt til Pol Pots regime og var i barneleir. I løpet av krigen på 70-tallet var han ammunisjonsbærer ved fronten - barnesoldat. Han ble flyktning i Thailand, tigger i Phnom Penh, kristen gjennom engelskstudier og nå, pastor på landsbygda i Kambodsja.


Han er i Norge for å møte andre nøkkelpersoner i Normisjons kontaktnett over hele verden. I dag var vi heldige å få ham på middagsbesøk. Denne mannen er verdt å lytte til. Han forteller om menigheten i Chhuk, om 12 dattermenigheter, et nettverk av menigheter i Kampot-provinsen, og om drømmen om samarbeid tvers over landet.

I dag gikk vi gjennom dagsplanen vår, for våre dager i Chhuk. Det blir blant annet helseundervisning for 100 barn og voksne i en landsby og oppfølging av de lederne vi underviste i 2007. Han mente hygieneundervisning er viktig i forhold til å forebygge sykdommer. Å bli syk i Kambodsja kan være svært vanskelig; en kan ikke gå på skole, en kan ikke jobbe og en må bruke det en eventuelt har på dyre medisiner. Sykdommer, som for oss er enkle å behandle, kan være dødlige der.


Vi kjente oss oppmuntret og ganske forundret da vi hadde tatt avskjed. Tenk; helt fra landsbygda i Kambodsja - til gata vår... og om 14 dager sitter vi i gata hans.

Ingen kommentarer: