tirsdag 30. juni 2009

Du tror det ikke foer du faar se det

Rett etter ankomsten og en lunsj skulle vaar familie reise rett ut paa landsbygda. Turen skulle ta mellom 2 og 3 timer. Cirka halvveis krysset vi Mekong ved ferjeleiet Neak Loeung. Dette gav en forsmak. Det krydde av folk og vi maatte ta inn speilene paa bilen for aa komme paa plass paa ferja.

Ved ankomst Preh Sdach ble vi innkvartert paa ICC sitt gjestehus, dvs 2.etasje over kontoret deres. Dette var et tradisjonelt kambodsjansk hus med bambusdgulv og kun det aller noedvendigste, dvs senger. Punktum. Ja det var et bord og 3 stoler ogsaa, men det var spartansk.

Vi ble veldig godt mottatt og kjente med en gang at dette var vaare egne, vi var blant venner. Vi skulle gaa en tur til landsbyen. Der floet det av soeppel over alt og vi ble grundig studert av de lokale. De har nok for det meste sett sine egne foer de ogsaa.

Maa bare si at det er kambodsjansk kultur aa la soepplet flyte og det er noe som har opproert oss, og noe vi ikke kan forstaa. Det var som om vi fornemmet at helseundervisning her kunne komme godt med. Men du skulle sett der vi skulle ha den...

Ingen kommentarer: