lørdag 1. juli 2017

Boksehansker i kirka #2

Det var mange som var invitert, men få ville komme. Slike opplegg for familier bruker å være så kjedelige. 



Det hindret ikke oss i å gi de frammøtte en annerledes dag. 

Aldri hadde vel bokserhansker hunget på søylene i denne kirka. Heller ikke store banner, med teksten Fight for your Family. Aldri har det vel heller vært sølt så mye vann på disse gulvene, bortsett fra da vaskedama snublet i vaskebøtta. Aldri har heller hele menigheten stått og klappet og hoiet, mens fortellingen om David og Goliat har blitt framført. Og Goliat gikk i bakken til øredøvende jubel.




Aldri har pastoren måttet erkjenne at kirka kommer langt ned på prioriteringslisten. Før den kommer det personlige forholdet til Gud, ektefellen, barna og jobben. Pastoren smilte da han hørte det, og håpet er, at han gjør de samme prioriteringene i sitt eget liv også. Når taleren i tillegg får forsamlingen med på Aram sam sam, aram sam sam, golle golle, spruter med vann, sender fjørballer og globusbadeballer utover forsamlingen, bare for å formidle verdier om familier, da oppdages noe uoppdaget. Det skapes rom for endring og nye vurderinger.




Aldri har formidlingen av budskapet i en livsviktig tale blitt formidlet gjennom at foreldre og barn sammen har gått rundt i kirkerommet, kjent, smakt, gjort sammen. I hvertfall ikke i denne kirka. Foreldre som vasker barnas føtter, barnebarn som vasker besteforeldres føtter, ektefeller som må stole på hverandre i tillitsfall, familier som legger puslespill, for å forstå at alle i en familie er viktige. Familiemedlemmer berører hverandre, gir hverandre gode ord. 


Følelsen av å gjøre kjekke ting sammen, knytte bånd, få opplevelser. Alt dette skaper åpninger for det vi ønsker å formidle. Guds gode vilje for oss, Guds kjærlighet til oss. At familien er viktig og kan endres til det bedre.

Da dagen gikk mot slutten, velsignet vi hverandre i en velsignelsestunnel. Det var sterkt og ble en god avslutning på en helt annerledes dag.


Hvis jungeltelegrafen fungerer i Kambodsja, tror jeg de kommer, de som valgte det bort denne gangen, fordi de trodde det skulle bli kjedelig.

Ingen kommentarer: