søndag 25. juni 2017

Slutt - hva nå?

Der var årets familieleir avsluttet. De siste dagene har vi tenkt og snakket mye om hvordan det kan gjøres, når kambodsjanerne skal drive leir på egenhånd. Hva nå?


Du skulle vært der. Cirka 70 barn stilte seg opp på scenen, iført nye t-skjorter og selvpyntede skjold og sverd. Sangen deres, Armor of God, jallet i veggene. Stolte foreldre knipset, klappet og smilte gjennom tårevåte øyne. Og enda bedre ble det, da Let the Love Flow strømmet gjennom anlegget. Det var magisk. Og rørende. Fullt trøkk. Steinhjertene kunne smeltet, om de hadde vært der.



Før dette fantastiske skuet, hadde foreldrene fått siste dose med undervisning. Fight for your family var temaet. De ble utfordret til å leke med barna sine, kultivere, vanne og skape gode levekår i familien, skape en beskyttende atmosfære i familien og leve disippelskapende - lytte til Guds vilje for familien sin. 

Evalueringene var hyggelig lesning. De viser at folk er fornøyde, selv om vi gjerne skulle sett en del ting annerledes.

Men, nå er det slutt. Over. Hvordan skal det gå videre? Har de forstått egenarten, DNAet? 

Går det an å lage en kambodsjansk familieleir etter norske former og strukturer? Nei, det går nok ikke. Men de kan bevare DNAet gjennom å bruke det Gud-gitte, universelle, bibelske fundamentet og lage leir med samme innhold, men med ulik drakt.


Det er den jobben de nye lederne skal ta fatt på og utvikle familieleir i Kambodsja til noe unikt, kambodsjansk, Gud-villet.



Ingen kommentarer: