mandag 26. juni 2017

Awana man in Cambodia

Vi har hatt et sterkt møte med en sterk mann.


Vi har hatt fridag. Det gjør godt med noe annet enn team og opplegg å tenke på. A'mor og H'en lot seg plukke opp av en liten mann med et stort hjerte. Han heter Both Soun.

Mannen jobber for Awana, som er en organisasjon som jobber for at barn i hele verden skal lære å kjenne, elske og tjene Gud. Awana ble startet i Kambodsja omtrent samtidig med at det samme skjedde i Norge. Both er den eneste (så vidt vi oppfattet), som jobber i Awana i dette landet.

Han tok oss til kirka si. Den ligger i det samme området som vi hadde familieleir i helga. Og der på kontoret fikk vi snakket om det som ligger oss på hjertet - det er så mangt. Med Both kjente vi, at vi fikk hjertekontakt. Vi brenner for de samme tingene.

Med tårene rennende nedover kinnene fortalte han om urettferdigheten som utspiller seg hver dag. De rike tar seg til rette på de fattiges bekostning. De "overtar" landområdene de fattige har levd på i årevis. De fattige, som ikke har noe å stille opp med, blir fordrevet til utkanten av byen. Der må de starte et nytt liv. Og har de vært fattige før, blir det ikke bedre nå. Og det er barna som lider mest.

Blant disse jobber han. Men også blant Awana-ledere i flere provinser. Han utruster, følger opp og gjør at dette arbeidet vokser og utvider seg. I tillegg til dette er han assisterende pastor i menigheten sin i Phnom Penh. 

Vi fikk ha lunsj med hovedpastoren også, Sanith Khem. Han leder et nettverk bestående av 159 menigheter. Both fortalte at pastorer blir utfordret på mange ting, for eksempel å be for syke folk og biler som ikke vil starte. De blir nedringt og utkalt til de utroligste oppdrag. 


Det var Both som satte dypest spor. Han har hjertet i himmelen og føttene blant de aller minste. En sterk mann, en mann etter Guds hjerte.

Ingen kommentarer: