onsdag 28. juni 2017

Godhetsdag midt i risåkrene

Det fineste landskapet som finnes, det er det flate i Kambodsja. Med et irrgrønt lappeteppe av rismarker og høyreiste palmetrær, blir dette en eksotisk påminnelse om hvor ulikt ting kan være.


Midt i dette vanvittige skuet, bor noen av denne verdens fattigste. Barn og familier, som har så lite, at de velger bort det som kan få dem ut av hele elendigheten. Med dette som bakteppe ville vi bety en forskjell for noen få av dem denne dagen.




Kvelden før hadde vi pakket 200 skolesekker, inkludert t-skjorte, barnebibel og fargeblyanter, til barn som går på skole, men har lite å skrive med og ingenting å ha skolesakene sine i. 



Vi besøkte 2 skoler. 100 barn på hvert sted hadde fått en lapp, om at dette var deres lykkedag. Vi sang med dem, smilte, pekte og lo til hverandre. Til og med læreren kom og smilte med. Det var en magisk glede å få være med på. Guds godhet ble delt denne dagen og budskapet om Ham fikk de også høre.

 
Det var fra hjerte til hjerte. Det var fra våre venner hjemme, til våre nye venner langt utenfor alfarvei i landet langt borte.



Vi reiste nye kilometer på humpete stier, med hull så store, at vi måtte ta store svinger utenom.

På det siste stedet vi besøkte, satt en stor folkemengde og ventet på oss. Alle med lapp var der. 200 familier skulle får fleeceteppe, myggnett og krama (et enkelt tørkle menn og kvinner bruker til lendeklede, hodeklede, håndkle osv.). Her var pastoren til stede og faren til en god venn av oss fortalte om takknemligeten de hadde til de hvite langt borte. 





Vi også et takknemlige til mange venner, som har gjort dette mulig. Uten venners bidrag hadde ikke dette blitt noe av. Uten at noen avser noe, blir det lite å gi til andre. 


En på teamet yttrykte det bra. "Det er som haugevis av sjøstjerner, skyllet på land. Du går der og kaster en og en tilbake i havet. Så kommer noen og forteller, at du kan slutte. Det er nytteløst å kaste sjøstjernene ut i vannet igjen. Ja, det kan du si, men for den som igjen blir omsluttet av vannet betyr det fortsatt liv." Vi må aldri gi opp og hjelpe den ene.

Denne dagen har vi vært tilstede for noen få, både med noen gaver som brukes opp, blir ødelagt eller utslitt, men også med noe som aldri blir ødelagt, utslitt eller vissent. Noe evig.



Ingen kommentarer: