fredag 18. september 2015

Hit the road

Ut på tur. Fra Chicago, Illinois, til Louisville, Kentucky. Langs Interstate 65. Time etter time med maisåkre på begge sider av veien. Landskapet er flatt, flatt, flatt. Noen steder står vindmøllene på rad og rekke, stille og majestetiske.


På veiene er det stor trafikk. Ut av storbyen tre og fire felt hver vei. Når bebyggelsen avtar går veiene over i to felt. Med lange sletter, forsvinner milsene unna i stort tempo.


USA er i seg selv preget av at biltrafikken står høyt i kurs. I forstedene finnes få fortau. Skal du et sted må du kjøre. De store veiene er fylt opp med trailere, som lett overgår de som finnes på norske veier. Trekkvogner med lange snuter, foran lange hengere.



En skulle tro mye av transporten kunne gått med tog, men det har vi ikke sett mye av, med ett unntak. På vei inn mot Chicago gikk bommen ned, og vi måtte vente på at et godstog med 138 vogner, lastet med kull, skulle passere.

USA har idyll også. Da vi kom til Louisville skulle vi krysse Ohio River. Broen inn til byen var en perle og ved elvebredden lå en hjuldamper, som om vi var i Mississippi.


Hotellet vårt, Galt House, der D6-konferansen også foregår, er et digert hotell, med 1350 rom. Det er til å gå seg vill i. Arkitekturen og interiøret viser, at hotellet har overlevd flere tiår, men utsikten over elva er ny hver morgen.



Muhammed Alis hjemby skuffer ikke.


1 kommentar:

Harald S sa...

Hei ,,, jeg er så imponert over dere. En helt vanlig familie - nei det er dere sannelig ikke. En helt spesiell familie med stor kreativitet og evner langt over gjennomsnittet. Bless you all. The Father Loves YOU - Don´t compare.

Harald Ståle