fredag 18. september 2015

D6 family

I Kentucky er det trøkk fra morgen til kveld. Her er det bare å henge seg på og ta til seg sluke det en klarer, og fordøye etter hvert.




Hensikten til turen til Louisville, Kentucky, var å delta på en konferanse, som heter D6. Det er en konferanse som omhandler familieliv, kristen oppseding av barn, disippelskap og opplysning om tonnevis av bøker og ressurser til de ulike emnene. 

Det er ikke et latmannsliv. Første sesjon starter halv ni om morgenen. Siste gruppesamling slutte halv elleve på kvelden, hvis du er skikkelig utholdende. Men, her er det mye å hente, å bruke i eget liv, og bruke i menigheten. Prosessene starter, når dagene er mindre stressende og vi kan få tenke oss om.


En gruppesesjon, som tok Team Dysthe mest, var Mission Minded Families. Misjon er viktig. Hvordan går en fram for, at dette skal bli noe for hele familien og hele menigheten? Her var det utallige tips å ta med seg, praktisk enkelt nok formidlet og tydelig med et hjerte for det som ble delt. Som en ekstra spiss på sesjonen, fikk vi skype med en helt ekte, levende misjonær - i Kasakhstan.

Hovedsesjonene er foredrag, litt bredere enn gruppesesjonene. Her snakker "kanonene" om ting de har skrevet bøker om, eller lager ressurser for, forhåpentlig til nyttig bruk for mange. Noen av disse sesjonene har rørt, utfordret og tatt oss videre. Noen andre har det vært utfordrende å henge med på.


Det er begrenset hva en kan få med seg av nytt stoff, på et fremmed språk, i løpet av så få dager. Heldigvis går det an å avreagere litt. Det har vært noen gode pauser, der vi som har reist sammen, har kunnet spise sammen og hatt noen gode samtaler. Den gjengen vi reiser med, er et nydelig knippe av gode ledere, som vi kan få glede oss over i lange tider.



En utfordring som sitter igjen; hvordan går det an å leve som en D6-familie? D står for Deutronomy, 6 står for kapittel 6. 5. Mosebok kapittel 6. Det står det: Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt. Disse ordene som jeg pålegger deg i dag, skal du bevare i ditt hjerte. Du skal gjenta dem for dine barn og snakke om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp. Du skal binde dem om hånden som et tegn og ha dem på pannen som et merke. Du skal skrive dem på dørstolpene i huset ditt og på portene dine.



Ingen kommentarer: