søndag 3. november 2013

Søndag i Phnom Penh.

Dagen startet med gudstjeneste i menigheten til Lysom og Sithuon, sammen med studentene, som bor på internatene de driver. Det var veldig koselig å møte studentene igjen. Det var fullt hus og en flott gudstjeneste.

Gøy å treffe de tre jentene som er her fra Gå Ut Senteret i Hurdal. De bor i et hus like ved gutteinternatet og har funnet seg godt tilrette i løpet av denne første uken de har vært her. Vi spiste lunsj sammen ute, i skyggen av noen trær. Studentene hadde laget Lok Lak, som er en tradisjonell rett her i Kambodsja. Det smakte veldig godt!
Verre var det da edderkoppene kom på bordet..... Sithuon hadde kjøpt med seg 2 grillede og 2 levende edderkopper fra provinsen denne uken. Dette for å skjerpe apetitten til GUS-jentene :) 
Det satt langt inne for noen av dem å i det hele tatt røre edderkoppene som ble servert. Det holdt med å knaske på beina, de smaker ikke så verst... Smaker som grillet kylling, hvis en legger godviljen til :) 

Etter en liten siesta, tok vi turen innom en liten "fabrikk" som lager Moringa-medisin. De bruker bladene fra Moringa-treet, som er smekkfullt av næringsstoffer. Bladene vaskes, buntes og henges til tørk. Etter en tørkeprosess, knuses bladene til pulver. Det selges enten i pulver eller kapsel form. Denne mirakelplanten er brukt i årevis som kosttilskudd og medisin. Skal ha god effekt på revmatikere og styrker immunforsvaret. Jeg kjøpte med meg et lager og satser på at dette blir bra! 

Dagen ble avsluttet med middag i 17-etasje på Mekong View Tower. Vi hadde en fantastisk utsikt over Mekongelven, i solnedgangen! God mat og godt selskap! 

Vi rakk også en tur innom en fantastisk isbar på vei tilbake til hotellet. Her kunne vi slenge oss oppi en megasofa med masse puter, og nyte byens beste is :) 































Ingen kommentarer: