torsdag 10. april 2014

Få en sekser




Familier i Kambodsja er ikke vant til å leke sammen. De leker egentlig så mye i det hele tatt. De voksne gjør sine ting, barna arbeider for å hjelpe familien.

Denne sommeren skal noen av dem få leke - sammen. På familieleiren på Highlands, tre timer fra Phnom Penh, skal vi ha ulike aktiviteter der voksne og barn har det gøy og lærer nye sider ved seg selv og hverandre.

En av aktivitetene heter 50-leken. Tre og tre familier går sammen. De får utdelt en terning. En triller den og sammen skal de finne oppgaven som tilsvarer antall øyne som peker oppover. Oppgaven går ut på å løse en liten oppgave, der alle trengs.

Når oppgaven er løst trilles terningen igjen, og nå skal familiene finne oppgaven som tilsvarer de nye øynene lagt sammen med de forrige. Ny oppgave løses. Familiene finner ut at alle er viktige og kan glede seg over hverandres tilstedeværelse.

Første lag til 50 har vunnet, og i Kambodsja er det ekstremt viktig at vi finner rett vinnerlag.

I vinter laget M-en og H-en 28 terninger av 3*3toms plank. Oldefar var ivrig på saga, vi pusset og malte på rett antall prikker. Så nå sitter vi der med 28 terninger, klare til å introdusere 50-leken på familieleir i Kambodsja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dere er kreative. Dette kan ikke bli annet enn vellykket. Lykke til med de videre forberedelsene. Mvh. Kåre