torsdag 13. april 2017

Visum til Myanmar

Det er tid for å søke om tillatelse, for om mulig å få noen dager i Myanmar i sommer. Slik gikk vi fram:


Før vi søkte om visum gjorde vi noen undersøkelser. Det er flere firma som tilbyr å ordne hele greiene for deg, men de tar godt betalt. Mer enn godt betalt. Og det er fortsatt mye du må ordne selv, allikevel. 

Så da gikk vi for e-visum, via Myanmars statlige hjemmeside for denslags: https://evisa.moip.gov.mm/NewApplication.aspx# . Denne siden lover et ferdig utfylt svar etter 2 til 3 virkedager, som du bare får stemplet, når du ankommer landet. Og prisen? Per april 2017 koster det $50 per person.

Verdt å merke seg er, at du må oppgi hvor du ankommer landet og adressen på overnattingsstedet du skal benytte. Det nytter ikke å slenge innom en hvilken som helst burmeser, mens du er på gjennomreise.

Norske myndigheter anbefaler sterkt, at du registrerer deg på www.reiseregistrering,no, før du inntar Myanmar. Det kan også være en sikkerhet for deg selv, at noen vet hvor du er.

Så, da kan vi bare ønske hverandre GOD TUR!

1 kommentar:

Maria sa...

Har dere også reist inn via Bangkok noen gang? Vet dere hvordan det fungerer med visum inn til Thailand, siden det da skal reises gjennom Thailand før man er i Cambodia?
Glemte å spør dere når dere va har.